Madeira Coll. Medium Sweet '1'

De grootvader van Ricardo Freitas stichtte een kleine firma op het eiland in 1946. Hij besloot om kleine hoeveelheden topkwaliteit Madeira te produceren. Om de achterstand in te halen op andere Madeira huizen kopen ze grote en oude voorraden op bij topwijnboeren op het eiland. Ricardo Freitas kiest resoluut voor een heel natuurlijke stijl die tevens de typische Barbeito signatuur heeft. Barbeito staat voor elegante Madeira wijnen. Ze zijn afkomstig van geselecteerde druiven uit de beste wijngaarden van het eiland. Ricardo heeft een passie voor het creëren van prachtige blends.

 

Het druivensap van deze NR 1 Barbeito Madeira wordt vergist tot de beoogde graad van zoetheid. Vervolgens stopt de gisting door toevoeging van 96˚ alcohol. Daarna rijpt de Madeira in Franse eikenhouten vaten voor diverse jaren. En dit volgens de canteiro methode. De selectie voor de blend is van de beste wijnen uit verschillende ‘warehouses’. Doordat zij beschikken over een stabiele jaartemperatuur. Ten slotte is er een veroudering tussen de 10 tot 60 jaar.


€ 27,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Madeira Collection
landen Madeira

De grootvader van Ricardo Freitas stichtte een kleine firma op het eiland in 1946. Hij besloot om kleine hoeveelheden topkwaliteit Madeira te produceren. Om de achterstand in te halen op andere Madeira huizen kopen ze grote en oude voorraden op bij topwijnboeren op het eiland. Ricardo Freitas kiest resoluut voor een heel natuurlijke stijl die tevens de typische Barbeito signatuur heeft. Barbeito staat voor elegante Madeira wijnen. Ze zijn afkomstig van geselecteerde druiven uit de beste wijngaarden van het eiland. Ricardo heeft een passie voor het creëren van prachtige blends.

 

Het druivensap van deze NR 1 Barbeito Madeira wordt vergist tot de beoogde graad van zoetheid. Vervolgens stopt de gisting door toevoeging van 96˚ alcohol. Daarna rijpt de Madeira in Franse eikenhouten vaten voor diverse jaren. En dit volgens de canteiro methode. De selectie voor de blend is van de beste wijnen uit verschillende ‘warehouses’. Doordat zij beschikken over een stabiele jaartemperatuur. Ten slotte is er een veroudering tussen de 10 tot 60 jaar.